Om

Under våren 2017 tog Åsa initiativ till DNA-workshops i Helsingborgs Släktforskare-och Bygdeförening med Linda som co-pilot. För att underlätta började vi spela in instruktionsfilmer så deltagarna kunde sitta hemma och pyssla med träd, gedcomfiler, diverse tillägg, gubbar och gummor i glada färger om man nu inte riktigt komihåg hur det var man skulle göra. Först la vi filmerna i en stängd grupp på Facebook men eftersom alla inte använder sig av Facebook skapade vi en kanal på YouTube: DNA med Åsa och Linda.

För att underlätta lite till och för att svara på de allra vanligaste nybörjarfrågorna som brukar dyka upp i diverse DNA-forum finns nu även denna sida.

Under hösten 2018 höll vi en DNA-studiecirkel, ett antal workshops och hjälper till att arrangera ett par DNA-cafe i Helsingborg. Vi hjälper även till med topsning på diverse DNA-cafeér runt om i Skåne. Under Släktforskarkryssningen 2018 hjälpte vi till att topsa och under Släktforskardagarna i Växjö fanns vi på plats i FamilyTree DNAs monter.

Under våren 2019 har vi fortsatte vi att dels arrangera workshops och DNA-cafèr i Helsingborg och besökte en hel del cafeér på andra ställen samt var behjälpliga med topsning. Hösten 2019 höll vi heldagskurser i DNA för nybörjare och erfarna i Helsingborgs Släktforskare-och bygdeförenings regi.

Under 2020 startades EfterForskning, ett ställe att träffas, umgås, byta erfarenheter, få  tips och trix, digitalt. Varje torsdag från maj 2020 till slutet på 2021 har vi sänt men från 2022 sänder vi udda veckans torsdag. Sök Dna med Åsa och Linda på Facebook eller Youtube och häng med oss en timme.

Vi fortsätter vårt arbete med att spela in filmer som kan hjälpa i Dna-släktforskningen.

För att komma i kontakt med oss går det fint att skicka ebrev till kontakt@testadna.nu