Om

Under våren 2017 tog Åsa initiativ till DNA-workshops i Helsingborgs Släktforskare-och Bygdeförening med Linda som co-pilot. För att underlätta började vi spela in instruktionsfilmer så deltagarna kunde sitta hemma och pyssla med träd, gedcomfiler, diverse tillägg, gubbar och gummor i glada färger om man nu inte riktigt komihåg hur det var man skulle göra. Först la vi filmerna i en stängd grupp på Facebook men eftersom alla inte använder sig av Facebook skapade vi en kanal på YouTube: DNA med Åsa och Linda.

För att underlätta lite till och för att svara på de allra vanligaste nybörjarfrågorna som brukar dyka upp i diverse DNA-forum finns nu även denna sida.

Under hösten 2018 höll vi en DNA-studiecirkel, ett antal workshops och hjälper till att arrangera ett par DNA-cafe i Helsingborg. Vi hjälper även till med topsning på diverse DNA-cafeer runt om i Skåne. Under Släktforskarkryssningen 2018 hjälpte vi till att topsa och under Släktforskardagarna i Växjö fanns vi på plats i FamilyTree DNAs monter.

Under våren 2019 har vi fortsatte vi att dels arrangera workshops och DNA-cafèr i Helsingborg och besökte en hel del cafér på andra ställen samt var behjälpliga med topsning.

Hösten 2019 håller vi heldagskurser i DNA för nybörjare och erfarna i Helsingborgs Släktforskare-och bygdeförenings regi.

För att komma i kontakt med oss går det fint att skicka ebrev till kontakt@testadna.nu