Kurser och föredrag

Under hösten 2019 har vi testat ett nytt koncept med heldagskurser som blivit mycket uppskattat. Under 2020 har mycket blivit inställt men vi hoppas att kunna erbjuda följande kurser till föreningar 2021:

DNA – heldagskurs för nybörjare

Vi börjar från början och går igenom grunderna i DNA-släktforskning. Vi går igenom begrepp och tittar på inställningarna hos FamilyTreeDNA. Vidare tittar vi på vad som är en bra match och hur du använder de inbyggda verktygen In Common With, Matrix och Family Matching Tool hos FamilyTreeDNA. Under dagen bjuder vi också på tips och trix utifrån våra egna erfarenheter, vi diskuterar etik runt DNA-släktforskning och vi jobbar med övningar för att bekanta oss med matchlistan.

Deltagarna har med sig egen dator och ska ha testresultat av ett FamilyFindertest hos FamilyTreeDNA att jobba med under dagen.

Kursen pågår under cirka sju timmar.

Kursledare: Åsa Johnsson, Linda Kvist
Pris: 7000 kr + resekostnad

Ladda ner kursinformation: DNA-heldagskurs nybörjare

DNA – heldagskurs för erfarna

Vi går igenom tre verktyg för att hjälpa och inspirera dig att komma vidare med din DNA-släktforskning. Det har ingen betydelse vilket testbolag du har använt dig av för ditt autosomala DNA-test men bör ha god vana att att forska med DNA. Vi bjuder på tips och trix utifrån våra egna erfarenheter och vi diskuterar etik runt DNA-släktforskning.

Deltagarna har med sig egen dator och ska ha ett testresultat hos MyHeritage, 23 and me, Ancestry eller FamilyFindertest hos FamilyTreeDNA att jobba med under dagen.

Kursen pågår under cirka sju timmar.

Kursledare: Åsa Johnsson och Linda Kvist
Pris: 7000 kr + resekostnad

Ladda ner kursinformation: DNA-heldagskurs erfarna