Koppla gubbar och gummor – version 2

Nu finns det en uppdaterad version om hur man använder Family Matching Tool – i allmänt tal kallat koppla gubbar och gummor – hos FamilyTreeDNA.

FamilyTreeDNA har uppdaterat släkträden så det ser lite annorlunda ut mot tidigare därför bestämde vi att vi skulle göra en version 2.0

3 thoughts on “Koppla gubbar och gummor – version 2

 • 29 juni, 2020 kl. 11:41
  Permalänk

  Hej !
  Bra film om koppla gubbar och gummor.
  När jag tidigare har kopplat gubbar och gummor har det i bland gått fel, som inte går att rätta till
  Personen som är länkad finns i mitt träd, men inget syns i den ”stora”matchlistan. Men i listan
  Linked matches i Tree Management kolummen Linked Relationship Unknown.
  Hoppas ni kan hjälpa mig !

  Svar
  • 29 juni, 2020 kl. 17:40
   Permalänk

   Hej Inga,
   Enligt min träfflista så har jag kopplat 20 st personer men går jag in i Tree Management så har jag 23 st kopplade. Vid tre av dessa så står relationen som unknown. Alltså kan inte FamilyTreeDna räkna ut hur vi är släkt eller så är släktskapet för långt bort i generationerna så det inte visas i träfflistan. Om du tittar och jämför din träfflista med Tree managemnets listan så tror jag att du kommer att hitta liknande som jag har. Och frågan om varför det är så får gå till FamilyTreeDnas support. Kolla och hör av dig igen.
   Mvh
   Åsa

   Svar
 • 30 juni, 2020 kl. 14:55
  Permalänk

  Hej Åsa !
  Tack för snabbt svar. I ett fall är den gemensamma anan åtta generationer bort, omkr 1670, ett annat fall är vi släkt på genom flera anor. Det verkar ju som det kan påverka. Trodde att jag gjort något ”handhavar” fel.
  Mvh
  Inga

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *