Hur kan jag se 10 generationer i trädet hos FamilyTree DNA?

Före

När man tittar på träd i FamilyTree DNA är man när man är i FamilyView-läget begränsad till att se 4 generationer. Det kan bli väldigt mycket klickande fram och tillbaka i trädet när man vi se längre bak på de olika linjerna.

Till hjälp finns det ett javascript man lägger in som ett bokmärke i Google Chrome (det är den webläsaren vi använder och där vet vi att det fungerar).

Efter

 


javascript:(function(){$(”#show-generations”).append(”<option value=’10’>10</option>”); $(”#show-generations”).val(”10”).change();})();


 

3 svar på ”Hur kan jag se 10 generationer i trädet hos FamilyTree DNA?

 • 5 januari, 2019 kl. 10:53
  Permalänk

  Tricket med att visa 10 generationer funkar inte (för mig), vet ni om ftDNA-siten har ändrats så att ert kommando/bokmärke inte funkar längre?
  Jag kör Chrome (på Mac, som jag ser i videon att ni gör), jag skapar ett bokmärke enl. era instruktioner med innehåller ”javascript….;” enl. ovan.
  Jag loggar in på myFTDNA, myTREE, som visar 4 gen, klickar på mitt bokmärke, men inget händer, ”Show Generations” visar fortsatt 4 (och erbjuder 1-4, inte 1,2,3,4,10).
  Vad kan vara fel?

  Svar
 • 5 januari, 2019 kl. 11:02
  Permalänk

  Löste sig.
  Som javascript-koden visas på er sida (åtm. i min browser) så byts dubbla/enkla apostrofer ut mot lutande ”snygga” varianter som kodas om och förstör javascriptet.
  Oklart hur/om detta kommer att visas annorlunda, men här är samma funktion med raka/enkla citationstecken:
  ———-
  javascript:(function(){$(”#show-generations”).append(”10”); $(”#show-generations”).val(”10”).change();})();
  ———-

  Svar
  • 16 januari, 2019 kl. 13:52
   Permalänk

   Hej Bubbert!
   Tack för kommentarerna och fint att det löste sig.

   Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *